Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boerenkool anders

Door: elly.in.de.winter

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


100 g ontbijtspek in blokjes
1 el olie
1 rookworst in blokjes
300 g gesneden boerenkool
2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels
nootmuskaat
3 el geraspte belegen kaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bak in de wok of Hapjespan de spekjes in hete olie goudbruin. Voeg de rookworst toe en laat 3 min. Op hoog vuur meebakken.
2. Voeg de boerenkool toe, roerbak 5 min., breng op smaak met peper en zout.
3. Bereid de puree zoals aangegeven. Roer er wat nootmuskaat en 2 el geraspte kaas door. Doe de boerenkool over in een licht ingevette ovenschaal.
4. Schep de puree op de boerenkool, strijk de bovenkant glad met een vochtig gemaakte lepel en strooi de rest van de kaas erover. Laat het gerecht bij 220 graden in circa 30 min. In de oven goudbruin kleuren.

Serveertip

Kooktip:
Schep de (afgegoten) boerenkool door de puree en bak het in kleine porties als `koekjes` in de Koekenpan krokant.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elly.in.de.winter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top