Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Varkenshaas in filodeeg met groentesoufflé

Door: azzurri

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten varkenshaas met vulling en het sausje:
4 varkenshaasjes
25 gram boter
65 gram pijnboompitten
30 gram spinazie
15 gram basilicum
2 eetlepels olijfolie
8 vellen filodeeg, ontdooid
5 bospenen
50 ml slagroom
1/2 eetlepel citroensap
50 ml olijfolie

Ingrediënten groentesoufflé:
200 gram tuinerwten
250 gram ricotta
100 gram feta
4 eieren
4 soufflé schaaltjes, ingevet en bestrooid met een beetje bloem


Verder heb je nodig


Keukenmachine, soufflé schaaltjes


Heerlijke gevulde varkenshaas in filodeeg, met wortel/citroen saus en groentesoufflé.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 200 graden, het beste is om bakfolie op de ovenplaat te leggen ivm vastplakken.
Doe 15 gram basilicum met 30 gram spinazie blaadjes en 65 gram pijnboompitten met 2 eetlepels olijfolie in de Blender of stamp deze tot een grove pasta.

Bereidingswijze

01. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze even afkoelen en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
02. Snijd het vlees over de lengte tweederde in en smeer het eerder gemaakte sausje van spinazie en basilicum en pijnboompitten in de varkenshaasjes.
03. Leg 2 vellen filodeeg overlappend op elkaar. Leg het varkenshaasje erop, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg eromheen (als een loempia). Bestrijk het filodeeg met wat bakvet van de varkenshaasjes en bak ze in de oven in 20-25 minuten gaar en knapperig.
04. kook de tuinerwten zacht en gaar en giet ze af. Maal in de Keukenmachine de ricotta met de feta en de eieren tot een smeuige massa.
05. Schep de helft van het ricottamengsel in de met bloem besmeerde soufflé schaaltjes. Houd een hand tuinerwten apart, maal de rest fijn met de rest van het mengsel, en schep het groene deel van het mengsel op het witte deel.
06. Haal de varkenshaasjes uit de oven, leg ze op een bord en dek deze af met aluminium folie dat de hitte niet verloren gaat. Bak vervolgens de soufflé in de oven in 30 minuten gaar.
07. Kook de peentjes in de room met wat water 10-15 minuten. Giet af en maal ze met het citroensap, 50 ml olijfolie, zout en peper tot een romige saus.
08. Snijd de soufflé als hij uit de oven komt, met een scherp mesje los en stort voorzichtig op de bordjes. Je kunt de soufflé ook met schaaltje en al serveren. Bestrooi de overgebleven erwtjes over en/of rondom de soufflé, en dien hierbij het varkenshaasje op met de saus.

Serveertip

Lekker met stokbrood, met gezouten boter of gewone boter erbij.

Bron

AllerHande



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van azzurri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top