Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekkere Gekookte Witlof

Door: blondie1967

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


1 kg Witlof
Een paar scheutjes Maggi Aroma
Een klontje margarine of een kneepje vloeibare margarine
Een beetje zout (naar keuze)
1 blokje vleesbouillon of groentebouillon
Allesbinder (of maizena of aardappelzetmeel)
Nootmuskaat
Schenkroom/Finesse room/Creme Fraiche
Versgemalen peper


Verder heb je nodig


Pan
Lepel
Snijplank
Vergiet
Mes


Gekookte witlof die minder bitter smaakt door toevoeging van bouillon, maggi aroma, nootmuskaat en room/creme fraiche.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de onderkant van de witlof af. Snij daarna witlof in de lengte door en haal de bittere kern eruit. Snij nu de gehalveerde witlof in ringen.
Leg de witlofringen in een vergiet en was de groente.

Bereidingswijze

Doe de groente in een pan en doe er eventueel nog wat water bij. Tot ongeveer 1 vingerkootje. Doe er wat zout over, een bouillonblokje erbij, een paar scheutjes Maggi aroma (ik doe er meestal 4 of 5 scheutjes bij), een klontje of scheutje margarine en versgemalen peper (naar smaak). Breng alles aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Afhankelijk van hoe gaar je de groente wil hebben laat je het nu 10 tot 20 minuten koken.
(Ik kook het zelf 15 tot 20 minuten) Giet nu de groente af, maar laat er wel iets vocht inzitten. Zet de pan opnieuw op het vuur. Bind de groente met allesbinder (of maizena of aardappelzetmeel) tot een mooi gebonden geheel. Geen pudding, maar ook niet te nat. Voeg nu de room/creme fraiche toe. Van room neem ik altijd een flinke scheut, van creme fraiche meestal twee lepels. Maar dat kun je zelf bepalen. Haal de groente van het vuur en doe er naar smaak nootmuskaat over.

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappelen en een tartaartje.
Snel, gemakkelijk, lekker en niet duur.

Bron

Eigen recept.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blondie1967
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top