• Eigen recept

Stampot groene kool met sukadelapjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram sukadelapjes
1 eetlepel mosterd
50 gram boter
2 uien ( in partjes)
2 tomaten ( in stukken)
1 1/2 kg kruimige aardappelen ( geschild)
100 gram magere spekblokjes
800 gram groene kool of spitskool (in repen)
150 ml warme melk


Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd en bak het in 25 g boter in een braadpan bruin.


Voeg de uien, tomaten en 150 ml warm water toe en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.


Kook de aardappelen gaar.


Bak de spekjes in een wok met 25 g boter.


Schep de koolerdoor en roerbak 3-4 min.


Voeg 100 ml water toe en laat de kool gaar worden.


Stamp de afgegoten aardappelen fijn, roer ze met de melk tot een smeuige puree en schep het koolmengsel met spekjes en vet erdoor.


Serveer met sukadelapjes

Eet Smakelijk!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca-smul

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies