• Eigen recept

Stampot groene kool met sukadelapjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram sukadelapjes
1 eetlepel mosterd
50 gram boter
2 uien ( in partjes)
2 tomaten ( in stukken)
1 1/2 kg kruimige aardappelen ( geschild)
100 gram magere spekblokjes
800 gram groene kool of spitskool (in repen)
150 ml warme melk



Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd en bak het in 25 g boter in een braadpan bruin.


Voeg de uien, tomaten en 150 ml warm water toe en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.


Kook de aardappelen gaar.


Bak de spekjes in een wok met 25 g boter.


Schep de koolerdoor en roerbak 3-4 min.


Voeg 100 ml water toe en laat de kool gaar worden.


Stamp de afgegoten aardappelen fijn, roer ze met de melk tot een smeuige puree en schep het koolmengsel met spekjes en vet erdoor.


Serveer met sukadelapjes

Eet Smakelijk!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca-smul


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies