• Eigen recept

Stampot groene kool met sukadelapjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram sukadelapjes
1 eetlepel mosterd
50 gram boter
2 uien ( in partjes)
2 tomaten ( in stukken)
1 1/2 kg kruimige aardappelen ( geschild)
100 gram magere spekblokjes
800 gram groene kool of spitskool (in repen)
150 ml warme melk


Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd en bak het in 25 g boter in een braadpan bruin.


Voeg de uien, tomaten en 150 ml warm water toe en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.


Kook de aardappelen gaar.


Bak de spekjes in een wok met 25 g boter.


Schep de koolerdoor en roerbak 3-4 min.


Voeg 100 ml water toe en laat de kool gaar worden.


Stamp de afgegoten aardappelen fijn, roer ze met de melk tot een smeuige puree en schep het koolmengsel met spekjes en vet erdoor.


Serveer met sukadelapjes

Eet Smakelijk!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca-smul
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies