Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise pompoensoep

Door: peterarkesteijn

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 el olijfolie
1 el boter
1 teentje knoflook
4 sjalotjes
2 kleine rode pepertjes
1 el citroengras (Conimex)
500 ml kippenbouillon
500 g flespompoen
1 aardappel
1 blikje kokosmelk
1 el verse basilicum


Verder heb je nodig


Grote pan
Staafmixer, Blender of keukenmachine


Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel.

Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen.

Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder.

Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de pompoen en aardappel en snijd ze in grove blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper ze.
Snipper de sjalotjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en de boter in de pan en fruit de knoflook, sjalotjes, pepertjes en citroengras aan. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes en aardappel toe en laat het geheel onder af en toe roeren in ongeveer 20 minuutjes garen. Pureer de soep en voeg daarna de kokosmelk toe. Strooi er gescheurde basilicumblaadjes over en serveer uit.

Bron

Thaise kookworkshop in Australië



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peterarkesteijn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top