Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Cake
  5. Turkse cake

Turkse cake

Door: lindaburgstede

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-08-2008

Ingrediënten 8 personen


Voor de taart:

- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 100 ml olie
- 200 ml yoghurt
- 1 eetlepel bloem
- 300 gram griesmeel
- 1/2 pakje bakpoeder
- kokos

Voor de siroop:
- 1 1/2 kopje water
- 1 1/2 kopje suiker
- sap van een halve citroen



Een lekkere turkse cake, maar niet mierzoet!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Eieren, yoghurt en olie losroeren met de suiker.
- Voeg vervolgens de griesmeel, bakpoeder en bloem erbij.
- Bak dit in een ronde taartvorm een uur in de oven.

- De siroop maak je door het water, de suiker en het citroensap te laten inkoken. Ongeveer 5 minuten.
- Snijd de nog warme taart in punten en giet de siroop hierover.
- Bestrooi het geheel met kokos.
- Even laten afkoelen.... en eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindaburgstede
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top