SLAVINK ZELFGEMAAKT EN GEBRADEN

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

VOOR GEHAKT
180 g half om half gehakt
40 g margarine
ontbijtspek
1 sny oud wittebrood
zout
peper
kerriepoeder
nootmuskaat
melk

VOOR JUS
100 ml kippenbouillon
10 g ui, fijn
tomatenpuree
gemalen laurierblad
klein beetje bloem


Veesgerechten

Bereidingswijze

1. Week het wittebrood in een scheutje melk en breng het gehakt met de brood en smaakstoffen op smaak. (met veel body, maar denk om het zoutgehalte, want spek is ook zout)
2. Maak van het gehakt met de palm van de hand twee rollen.
3. Rol met de hand de gehakt schuins in met spek. (één plak spek per rol)
4. Goed vastrollen, laat aan de zijkant het gehakt zien.
5. Rol slavink na en plaats voor een halft uur in koelkast om op te stijven.
6.Verhit in een koekepan de margarine.
7. Braad de slavinken in de matig hete margarine goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten terwijl je steeds de slavinken met braadvet bedruipen. (ze moeten gaar zijn)
8. Temper tijdens het braden het vuur.
9. Houd de slavinken warm op een ovale driekwart schaal en maak van het braadvet een jus
10. Geef de jus er apart bij.

Serveertips

Jij zou eventueel kant en klaar gekruid gehakt kunnen kopen.

Bron

Culinaire vakschool Groningen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies