Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stracciatella-yoghurt ijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 g geschaafde of gehakte pure chocolade (of neem voor het gemak pure chocoladehagel),
75 g bitterkoekjes,
1 dl slagroom,
1,5 dl yoghurt,
2 el amandellikeur,
50 g fijne suiker of poedersuiker

potje amarenakersen


HULPMIDDELEN

Siliconenvormpjes of cakevorm.


Makkelijk, feestelijk ijstoetje.
eigen foto`s

Voorbereiding

Verkruimel de bitterkoekjes
klop de slagroom met de suiker lobbig.

Bereidingswijze

Schep yoghurt, chocola, bitterkoekjes en likeur door de slagroom.
Schep het in de vormpjes en zet in de diepvries (minstens 3 uur)

Serveertips

Stort de ijsjes op een bordje (of snijd het ijs in stukken als je een cakevorm gebruikt) en garneer met een paar amarenakersen + wat sap.

Je kunt er natuurlijk ook vers (rood) fruit bij geven.

Bron

Boodschappen 2006, aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top