Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stracciatella-yoghurt ijs

Stracciatella-yoghurt ijs

Door: ecureuil

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2008

Ingrediënten 4 personen


50 g geschaafde of gehakte pure chocolade (of neem voor het gemak pure chocoladehagel),
75 g bitterkoekjes,
1 dl slagroom,
1,5 dl yoghurt,
2 el amandellikeur,
50 g fijne suiker of poedersuiker

potje amarenakersen


Verder heb je nodig


Siliconenvormpjes of cakevorm.


Makkelijk, feestelijk ijstoetje.
eigen foto`s

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verkruimel de bitterkoekjes
klop de slagroom met de suiker lobbig.

Bereidingswijze

Schep yoghurt, chocola, bitterkoekjes en likeur door de slagroom.
Schep het in de vormpjes en zet in de diepvries (minstens 3 uur)

Serveertip

Stort de ijsjes op een bordje (of snijd het ijs in stukken als je een cakevorm gebruikt) en garneer met een paar amarenakersen + wat sap.

Je kunt er natuurlijk ook vers (rood) fruit bij geven.

Bron

Boodschappen 2006, aangepast



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top