• Eigen recept

Souvlaki

  • Grieks Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Varkenshaas (per spies 80 gram)

Ingrediënten voor de marinade

3 eetlepels olijfolie
1 eierdopje vers citroensap (=1 grote citroen)
3 geperste teentjes knoflook
1/2 theelepel wilde marjolein/oregano
1/2 theelepel rozemarijn
1/2 theelepel peterselieblaadjes
1/2 theelepel tijm
4 verkruimelde laulierbladen (verkruimel ze tot oregano-formaat)
Peper (naar smaak maar niet te weinig)
Zout (naar smaak maar niet te weinig)

Deze hoeveelheden zijn goed om 6 souvlaki`s mee te marineren.

HULPMIDDELEN

Kook-kwast
Saté-stokjes
Grote schaal
Aluminium-folie


Griekse vlees-spies

Voorbereiding

De spiesjes:

Maak 6 spiesjes van varkenshaas-plakjes. Snij per spies 3 plakjes vlees af van ongeveer 8mm dik, en rijg ze netjes aan een saté-stokje.

De marinade:

Gooi alles in een kommetje bij elkaar, en goed roeren. Leg de spiesjes in een schaal, en smeer ze met de marinade in (een kook-kwast is erg handig). Daarna omdraaien en de onderkant met de rest van de marinade insmeren. Als er nog marinade over is, alles in de schaal gooien. Zet ze daarna in de koelkast en met aluminium folie afdekken. De spiesjes moeten zeker 3 uur in de marinade trekken (draai ze elke drie kwartier om) Hoe langer ze in de marinade liggen, hoe lekkerder ze worden. Als t goed is word t vlees ook langzaam wit, dit komt door het citroensap (citroensap breekt de eiwitten af die in t vlees zitten). Na 4 uur zien ze er dus zo uit... (Ja ik weet dat op de ene foto 3 plakjes te zien zijn, en op de andere 4)

Bereidingswijze

Gebruik bij voorbaat een grill-pan. Maak de pan goed heet zonder olie of boter. Als de pan echt heet is (test met een druppel water, als die meteen weg-sist is t goed) leg je de spies(jes) erin. Gebruik een spatel om de spies op de bodem van de pan te drukken. Na 2 minuten de spies omdraaien en weer aandrukken (kijk uit met omdraaien, de spies kan vastplakken aan de pan, gewoon vanaf de zijkantjes losmaken met de vork) Na weer 2 minuten is de spies klaar en moet hij er mooi uitzien met bruine streepjes aan allebei de kanten. Je kan de spiesjes afdeppen met een keukenpapiertje, maar kijk uit dat je de kruiden er niet afveegt dan.

Na t bakken zien ze er dus zo uit...



zorg dat je ze niet te kort bakt, maar ook niet te lang anders word t vlees droog.

Serveertips

Eventueel kan je er knoflooksaus bij pakken of tsaziki-saus

Smakelijk eten!!!

Bron

Eigen recept!!!!!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies