• Eigen recept

Kalkoenstoverij in Corsendonck

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-800 g kalkoenfilet, in brokken gesneden
-100 g spekblokjes (natuur)
-1 (rode) ui, 1 chilipepertje, ontpit
-2 teentjes knoflook
-1 el verse dragon
-1 el verse peterselie
-1 laurierblad
-1 flesje Corsendonk abdijbier
-boter, bloem
-zwarte peper & zout


Overheerlijke stoverij van kalkoen met een prima saus, geserveerd met frietjes

Voorbereiding

- Kruid het vlees met zwarte peper en zout en bak het mooi aan in boter, bestrooi vervolgens met 1 el bloem en roer goed om.

Bereidingswijze

-Blus met het Corsendonk bier en breng terug aan de kook.
- Doe de ui, knoflook, chilipepertje, peterselie, dragon en de spekblokjes (in de cutter) en hak ze fijn.
-Roer ze door het vlees samen met het laurierblad.
-Draai het vuur laag en laat rustig pruttelen tot het boterzacht is.
- Laat de laatste 10 minuten onafgedekt verder pruttelen om de saus wat in te dikken.



Serveertips

- Serveer met wat sla, tomaat en échte Belgische frietjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies