• Eigen recept

Kalkoenstoverij in Corsendonck

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-800 g kalkoenfilet, in brokken gesneden
-100 g spekblokjes (natuur)
-1 (rode) ui, 1 chilipepertje, ontpit
-2 teentjes knoflook
-1 el verse dragon
-1 el verse peterselie
-1 laurierblad
-1 flesje Corsendonk abdijbier
-boter, bloem
-zwarte peper & zout


Overheerlijke stoverij van kalkoen met een prima saus, geserveerd met frietjes

Voorbereiding

- Kruid het vlees met zwarte peper en zout en bak het mooi aan in boter, bestrooi vervolgens met 1 el bloem en roer goed om.

Bereidingswijze

-Blus met het Corsendonk bier en breng terug aan de kook.
- Doe de ui, knoflook, chilipepertje, peterselie, dragon en de spekblokjes (in de cutter) en hak ze fijn.
-Roer ze door het vlees samen met het laurierblad.
-Draai het vuur laag en laat rustig pruttelen tot het boterzacht is.
- Laat de laatste 10 minuten onafgedekt verder pruttelen om de saus wat in te dikken.



Serveertips

- Serveer met wat sla, tomaat en ├ęchte Belgische frietjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies