Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

hollandse bitterbal. Recept van mijn schoonmoeder

Door: alie2

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


1 kg gehakt,1 bakje champignons,3 uien,1 eetlepel kerriepoeder,1 eetlepel paprikapoeder,peper,eieren,paneermeel,bloem,peterselie,2 bouillonblokjes.



Even een geklieder,maar erg lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de pan,doe er de uien,champ. en de kruiden bij.
doe er nu zoveel bloem bij,dat het een stevige massa word.giet scheutje voor scheutje de bouillon er bij(het moet een stevige massa blijven)
doe er dan de peterselie bij.
laat het een nacht opstijven.
klop een paar eieren los in een diep bord,in een ander diep bord de paneermeel
maak balletjes en eerst door de paneermeel dan door ei en vervolgens weer door het paneermeel.
wil je ze invriezen,leg op een ovenplaat bakpapier en leg er de bitterballen op .de plaat overtrekken met h.h. folie en in de vriezer.
als ze zijn in gevroren kun je ze in een bak doen.
frituren:bevroren ongeveer 10 min.

Tags

Serveertip

Met mosterd

Bron

Familierecept. Mijn schoonmoeder maakte dit altijd met verjaardagen



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alie2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top