• Eigen recept

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote rode of groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper, zout,
½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)
scheutje maggi aroma
2 eetlepels olijfolie


HULPMIDDELEN

Wok

Spitskool met gehakt uit de wok

Erg lekker!


Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

Bereidingswijze

Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst,

Leuk recept? Deel het
Reacties (31)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies