• Eigen recept

Roergebakken spitskool met paprika en gehakt 

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote rode of groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper, zout,
½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)
scheutje maggi aroma
2 eetlepels olijfolie

HULPMIDDELEN

wok

Spitskool met gehakt uit de wok

Erg lekker!


Luisterrecept - Kook mee met Pim!
Audio wordt geladen...
Aangeboden door Harman Kardon MaestroKitchen

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

Bereidingswijze

Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst,

Leuk recept? Deel het
Reacties (29)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies