Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

amuse de coquilles tout simple

Door: joostmeijering

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 verse coquille in de schelp p.p. (maak er als voorgerecht maar 2 of 3 van)
droge witte wijn
kookroom
olijfolie
knoflook uit de pers
1 theelepel versgeraspte Parmezaanse kaas per schelp
visbouillon van blokje
2 eetlepels sterke drank (whisky, cognac, armagnac, grappa, zie maar)



Een heerlijke amuse bouche met een mooi glas sauvignnon blanc maar kan ook in wat grotere porties als voorgerecht geserveerd worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Open de schelpen en snijd de coraille (de oranje kuit) voorzichtig los van het vlees.
Pureer de coraille, 50 ml room, 50 ml witte wijn en 100 ml visbouillon met de staafmixer (gebaseerd op 4 porties) en warm op om een beetje in te koken. Naar smaak (niet de mijne) nog wat tomatenpuree toevoegen. Wanneer het pruttelt de sterke drank toevoegen en op laag vuur nog even doorgaren.(niet koken).

Bereidingswijze

Maak ondertussen het vlees klaar: een beetje olijfolie aanmaken met wat witte wijn en een geperst knoflookteentje (matig, matig!)
Lepel wat van het mengsel over elk schelpdier en bestrooi met een beetje Parmiggiano.
Gril de schelpen gaar in een minuut of vijf halverwege de voorverwarmde oven. Niet meer want anders verliest het zachte vlees zijn textuur.

Serveertip

Als amuse: een schelp p.p. met een lepeltje coraillesaus ernaast.
Als voorgerecht: de twee, drie of vier (grote eters) stukjes schelpvlees in een schelp combineren voor het gratineren en serveren met een kletskop van kaas: 40 gr belegen kaas of emmenthaler, geraspt. Meng met wat geraspte amandelen en maak een paar mooie ronde plakjes op bakpapier. 5 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden) en laten afkoelen.
Een takje groen (peterselie bijvoorbeeld of een blaadje basilicum) ogen goed op het bord.

Bron

Eigen fantasie en uitgeprobeerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostmeijering
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top