Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

rundvleessalade met asperges en rucola.

Door: patrick125

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g groene asperges
75 g rucola
4 eetl.olijfolie
1 teentje knoflook,gepeld en geperst
400 g biefreepjes
150 ml witte wijn
2 eetl balsamicoazijn
zout en peper
4 gedroogde tomaten op olie ,in reepjes
2 eetl.kappertjes


Verder heb je nodig


Mes,snijplank,wok,knoflookpers,lepel,borden.


Lekker recept voor moederdag of voor pinksteren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges.verdeel de asperges in stukken van 3 cm en kook ze in 6-7 min beetgaar in
water met zout .giet ze af en spoel er koud water over.laat ze goed uit lekken.verdeel de rucola over 4 borden.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetl olie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de helft van de biefreepjes 2-3 min .schep ze uit de wok en houd ze warm.doe het zelfde met de rest van de biefreepjes.op deze manier worden ze krokant.blus het bakvet af met de witten wijn en voeg balsamicoazijn,zout en peper toe.laat dit iets inkoken tot een dressing.verdeel de biefreepjes en de aspergestukjes over de recola.giet de dressing erover en garneer met reepjes tomaat en kappertjes.

Serveertip

In plaats biefstuk is eendeborst of varkenshaas ook lekker.
drink de wijn die u in het recept gebruikt ook door aan tafel.

Bron

Boodschappen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patrick125
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top