Gebonden aspergesoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

750 gram asperges
75 gram boter
75 gram bloem
1,5 liter bouillon
100 ml kookroom
1 tl gedroogde dille
Snufje gemalen foelie
peper en zout


Een lekkere romige soep.

Voorbereiding

Schil de asperges en snij de koppen eraf.
Kook de aspergekoppen gaar in wat water met zout in ongeveer 15 minuten.
Kook de overige aspergestukken een minuut of 10.
Maak van de boter en de bloem een roux en kook deze kort door.
Als de roux te dik is, leng hem dan aan met de bouillon.
Voeg de roux aan de bouillon toe en klop met een garde goed door.
Kook de aspergestukken in de bouillon verder gaar gedurende een 10 tal minuten.
Neem de soep van het vuur en pureer hem.
Roer de aspergepunten samen met de room door de soep.
Voeg de dille en de foelie toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Eet makelijk !

Serveertips

Lekker met een stukje stokbrood met kruidenboter.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies