Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebonden aspergesoep

Door: kiske

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


750 gram asperges
75 gram boter
75 gram bloem
1,5 liter bouillon
100 ml kookroom
1 tl gedroogde dille
Snufje gemalen foelie
peper en zout



Een lekkere romige soep.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snij de koppen eraf.
Kook de aspergekoppen gaar in wat water met zout in ongeveer 15 minuten.
Kook de overige aspergestukken een minuut of 10.
Maak van de boter en de bloem een roux en kook deze kort door.
Als de roux te dik is, leng hem dan aan met de bouillon.
Voeg de roux aan de bouillon toe en klop met een garde goed door.
Kook de aspergestukken in de bouillon verder gaar gedurende een 10 tal minuten.
Neem de soep van het vuur en pureer hem.
Roer de aspergepunten samen met de room door de soep.
Voeg de dille en de foelie toe.
Breng op smaak met peper en zout.

Eet makelijk !

Serveertip

Lekker met een stukje stokbrood met kruidenboter.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top