SJOKOLADE ROLKOEK

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

300 ml room (slagroom)
5 eierdooiers
150 g suiker
5 eierwitte
175 g pure sjokolade (donker sjokolade) in stukkies
4 vol eetlepels strooisuiker (poedersuiker)


Met die rolkoek, kan jy ses mense baie gelukkig maak. En dit smaak baie lekker saam met `n koppie mokka koffie.

Bereidingswijze

1. Verwarm die oond voor op 180*C.
2. Doen bakpapier in `n bakvorm van 30 x 30 cm. Ook aan die sykante moet bakpapier wees.
3. Klits die room styf, maar nie te styf nie.
4. Klits die eierdooiers en die strooisuiker saam tot `n skuimige mengsel.
5. Klits eierwitte styf.
6. Smelt die sjokolade bain-marie. (dit doen jy deur die bak met sjokolade binne in `n bak met warm water te sit en dan te roer)
7. Roer die warm sjokolade met `n hout lepel deur die suiker en eierdooier mengsel.
8. Roer dan versigtig die stywe eierwitte daardeur.
9. Stort die mengsel in die bakvorm en stryk dit glad.
10. Bak vir 15 minute in die oond.
11. Haal vorm uit die oond en bedek die sjokolade rolkoek met `n klam vadoek.
12. Lê `n stuk bakpapier om jou werktafel wat groter is as die rolkoek en bestrooi dit met `n laagie strooisuiker.
13. Draai die bakvorm bo die bakpapier om en stort die rolkoek versigtig op die bakpapier.
14. Verdeel die stywe room oor die rolkoek en rol die koek op.
15. Lê die koek op `n mooi koekbord en sny die koek in stukke.
16. Ook kan die rolkoek nog verder versier word met strooisuiker daaroor en dan daarop kersies uit `n pot op te doen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies