Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g)
afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam


HULPMIDDELEN

Mixer, springvorm 22 à 24 cm

aardbeientaart van Nelly gemaakt door Petra

Een topper!


De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk .
eigen foto`s (3 stuks)

Bereidingswijze

VOORBEREIDING:
Verwarm de oven voor, 160°C hete lucht. Klop de eieren met de suiker heel licht en schuimig; zeker een kwartier kloppen. Meng meel, maizena en zout en spatel dit door het eimengsel. Vet de bakvorm in, bestrooi met wat meel en giet het beslag in de vorm. Baktijd 30 minuten. Af laten koelen. je kunt de bodem gerust een dag van te voren bakken.


Pureer 300 g aardbeien met 100 g suiker. Laat de gelatine 5 min weken in koud water. Verwarm de helft van de aarbeienpuree , NIET laten koken, en los hier al roerend de gelatine in op. Voeg al roerend de andere helft van de aardbeienpuree toe, blijf vooral goed roeren.Klop de slagroom net niet stijf en spatel door de aardbeienmassa.Snijd de taartbodem horizontaal doormidden. Leg een helft onderin de springvorm. Besprenkel met wat aardbeienlikeur. Halveer de rest van de aarbeien en zet deze met de platte kant naar buiten langs de rand van de springvorm.Giet de helft van de aardbeienmousse in de vorm. Snijd van de andere helft van de taartbodem een randje af, zodat hij tussen de aarbeien past (zie foto 3, pijltje). en leg hem op de mousse. Besprenkel weer met een beetje likeur en giet de rest van de mousse in de vorm. Minstens 5 uur op laten stijven. Verwarm nu de aardbeienjam met een eetlepel likeur een beetje , pas op niet te warm, giet over de taart en strijk uit met de achterkant van een lepel. Nog even de koelkast in. Maak met een mes de taart voorzichtig los van de rand, voordat je de rand van de springvorm verwijderd. Je kunt de taart prima de dag van te voren maken.

Serveertips

Opm. mijn gelatineblaadjes zijn geloof ik niet even groot als de nederlandse. 9 blaadjes = 17 g , pas zonodig aan.Eventueel de jam eerst pureren , dan ziet de toplaag er wat regelmatiger uit. Of gebruik een goedkope jam zonder stukjes
Ook lekker zonder likeur.
Voor een taartvorm van 26 à 28 cm alles X anderhalf
Voor een taartvorm van 30 à 32 cm alles X 2 nemen.

Bron

Aangepast recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (36)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top