Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt

  • Argentijns
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Benodigdheden voor 30 empanada's

Deeg
500 gram meel
250 gram reuzel
8 eetlepels koud water
2 eetlepels kurkuma
2 theelepels paprikapoeder
0,5 theelepel zout

Eiwit van 2 eieren
Wat extra meel

Vulling
600 gram rundergehakt
Olie
4 teentjes knoflook
4 uien
4 rode chilipepertjes
2 theelepels oregano
Cayennepeper
Jamaicapeper
Chiliketchup
200 gram rozijnen
Zout


HULPMIDDELEN

Een oven


Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt

Voorbereiding

Bereidingswijze
Begin met het maken van het deeg, want dit moet nog rijzen. Doe alle ingrediënten (behalve het eiwit!) voor het deeg in een kom en kneed tot er een mooi zacht deeg is ontstaan. Zet het deeg daarna afgekdekt op een koele, droge plaats en laat het daar ongeveer een half uurtje staan.

Bereidingswijze

Voordat je weer verder gaat met het deeg, kun je eerst de vulling maken. Bak het gehakt in wat olie en doe daar eerst de knoflook, uien en de chilipepers bij en daarna de overige ingrediënten. Zorg dat het aan de kook komt, de vulling is klaar wanneer al het vocht verdampt is.

Nu de vulling klaar is, kun je verder met het deeg. Strooi wat meel over de plaats waar je het deeg gaat uitrollen, zodat het niet vastplakt. Rol het deeg uit (zorg dat het goed dun is!) en steek er rondjes uit van ongeveer 15 centimeter in diameter. Tussentijds kun je het deeg weer even opnieuw kneden en uitrollen, zodat je weer meer ruimte hebt voor rondjes en niet onnodig deeg weggooit.

In ieder rondje deeg schep je nu ongeveer 1,5 eetlepel van de vulling. Op het randje smeer je wat eiwit en je vouwt de empanada dicht. Prik met een vork wat gaatjes in de empanada en leg de empanada op een bakblik met bakpapier. Als je alle empanada's klaar hebt zet je ze 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200°C.


Bron

Wijnen



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top