Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Echte ouderwetse pindakaas koekjes

Door: ruthbrock

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


Voor 20 stuks: 125 gr. zachte boter (plus extra om in te vetten); 150 gr. pindakaas met stukjes noot: 225 gr. kristal suiker; 1 ei, losgeklopt; 150 gr. gezeefde bloem; 1/2 theel. bakpoeder; snufje zout; 75 gr. ongezouten gepelde pindas; (voor een knapperig resultaat de koekjes voor het bakken bestrooien met grove bruine suiker).


Verder heb je nodig


2 bakplaten: grote kom: zeef : plastic folie


Heerlijke, echte ouderwetse hollandse koekjes. Dat doet je toch aan de knusse tijd van lang geleden terugdenken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 190 graden C. MAAR LET OP: Deeg moet 30 min. in de koelkast rusten.

Bereidingswijze

1. Vet 2 bakplaten in met een beetje boter. 2. Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar. 3. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed. 4. Voeg het losgeklopte ei er beetje bij beetje toe, tot alles goed is vermengd. 5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het pindakaasmengsel. 6. Voeg de pindas toe en kneed alles met de vingers tot een zacht deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. 7. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken. Druk de balletjes iets aan. 8. Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden C. goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top