zeepaling ;;hondshaai;;

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1kg zeepaling -1ui-1doosje champignons-1glas droge witte wijn-1eetl bloem -1klein potje zure room -1 wijnglas water- 3 eetl.fijn gehakte peterselie-zout/peper een paar schijfjes citroen eventueel een beetje suiker -50gr boter

HULPMIDDELEN

Pan - mes


visschotel

Voorbereiding

Vis afspoelen en in moten snijden -ui snipperen champignons in plakjes-peterselie fijn snipperen 1/2citroen in schijfjes de andere helft gebruiken voor de paling

Bereidingswijze

De vis met zout/peper en citroensap insmeren .boter in de pan en de ui smoren dechampignonsbakken ;;niet bruin ;; moten vis er bij en even mee bakken -blussen met de wijn en het water en een 15min sudderen .vis uit de pan halen en warm houden .bloem met een beetje water glad roeren en het visvocht binden de zure room er bij wat van de peterselie erbij op smaak maken met zout/peper ;;.eventueel een beetje suiker er bij ;;vis er terug bij ;;;;;of op een schaal leggen met wat saus er over;;;;;;; en garneren met de citroenschijfjes en de rest van de peterselie

Serveertips

Met een puree of een gekookte aardappel en jongewortels de saus apart serveren.

Bron

Van huis uit

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies