Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spinazie
  5. Spaanse spinazie en kikkererwten

Spaanse spinazie en kikkererwten

Door: natuurtje

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-03-2008

Ingrediënten 2 personen


1 pak spinazie (diepvries)
1 dl tomaten passata
1 blik kikkererwten
2-3 tenen knoflook, fijngehakt
mespunt kurkuma
2 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl oregano
mespunt chilipoeder
mespunt kaneel
mespunt nootmuskaat
klein schepje suiker
(eventueel: 2 el rode wijn azijn)



Dit is één van mijn favoriete recepten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie, en druk het vocht eruit in een zeef.

Bereidingswijze

Fruit de knoflook geurig, voeg paprikapoeder, chilipoeder, komijn, oregano, nootmuskaat en kaneel toe.
Voeg de passata toe en bak even mee.
Voeg dan de spinazie en de kikkererwten met vocht toe en breng rustig aan de kook. Voeg kurkuma, suiker, zout en versgemalen peper naar smaak toe en stoof alles een minuut of 6-8 door.
Proef of de smaak goed is, en roer eventueel de rode wijn azijn er nog door.

Serveertip

Lekker met couscous of een stuk (naan)brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natuurtje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top