Australische worteltaart

  • Australisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

ALGEMEEN:

1 kopje olijfolie
1 kopje bruine suiker
3 eieren: opgeklopt
anderhalf kopje zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda (sodium bicarbonate)
2 theelepels kaneelpoeder
4 geraspte wortels
1 kopje gehakte walnoten


VOOR HET GLAZUUR:

250 gram roomkaas (kamertemperatuur)
1 kopje poedersuiker
1 theelepel vanille essence / aroma


geschaafde amandelen (evt. voor versiering)


Een wortel gebruiken in een dessert. Nederlanders zijn daar niet echt bekend mee. Australiërs daarentegen wel. Dit recept is voor een worteltaart die je daar overal wel kan krijgen. Australiërs zijn namelijk gek van worteltaart of zoals ze zelf zo mooi zeggen: piece-a-carrot pie, mate?

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Gebruik een ronde bakvorm van ca. 20cm doorsnede; vet deze in en bekleed met bakpapier.

Bereidingswijze

Mix de olie, de bruine suiker en de eieren.
Meng het bakmeel, baking soda en kaneelpoeder, en zeef dit over het oliemengsel heen. Meng het voorzichtig door elkaar.
Voeg de geraspte wortel en walnoten toe en meng alles goed.

Verdeel het mengsel over de taartvorm, en bak de taart 45-50 minuten in de oven.

Laat de taart 10 minuten afkoelen en keer deze dan om op een ovenrooster.

Voor het glazuur meng je alle ingrediënten met een elektrische mixer en smeer dit mengsel uit over de taart.

Serveertips

Eventueel versieren met geschaafde amandelen.

Bron

AUSTRALIË

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies