Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gemberscones

Door: mar72

  • Australisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


225 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
75 gram boter, in blokjes
100 ml Australische gembersiroop (Royal Mail)
1 ei, gesplitst
125 ml slagroom


Verder heb je nodig


Bakpapier


Aparte lekkere scones, recept is voor 12 stuks

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng In een kom het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder.Wrijf de boter met de vingertoppen erdoor. Voeg de gembersiroop (1 el bewaren) en eierdooier toe en kneed het geheel snel tot soepel deeg. Rol het deeg op met bloem bestoven werkvlak ca 2 cm dik uit. Steek met een glas 12 rondjes uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met beetje eiwit. Bak de scones in ca 20 min in midden van oven gaar en lichtbruin. Klop de slagroom stijf met de rest van gembersiroop en serveer dat apart bij de scones.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top