Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paasbavarois met advocaat

Door: ruthbrock

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eieren; 75 gram suiker; 250 ml. melk; 300 ml. slagroom ( 50 ml. slagroom apart houden voor de garnering); 200 ml. advocaat; 6 blaadjes witte gelatine; wat paaseitjes (gekleurde); 2 zakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


Een glazen litermaat; een puddingvorm van 1 liter inhoud; en een spuitzak; mixer


Een feestelijk nagerecht voor Pasen: een pudding met advocaat, gegarneerd met slagroom en paaseitjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

LET OP: PUDDING MOET MINSTENS 4 UUR IN DE KOELKAST OPSTIJVEN!!

Bereidingswijze

De gelatine in ruim koud water weken. De eieren splitsen en de dooiers met de suiker en de vanillesuiker los roeren, maar niet luchtig kloppen. De melk in de litermaat (afgedekt) in 3,5 minuten op vol vermogen aan de kook brengen(magnetron) . Roer wat van de warme melk door het dooiermengsel en voeg dit al roerend, langzaam aan de melk toe. Voeg de uitgeknepen gelatine toe wanneer de dooiers de melk tot vla hebben gebonden. De vla laten afkoelen en tijdens het koud worden regelmatig doorroeren. De slagroom stijf kloppen en vermeng dit met de advocaat. Schep de advocaatroom door de vla als deze dik begint te worden. Giet de massa vervolgens in een puddingvorm en laat de pudding voor tenminste 4 uur in de koelkast opstijven. Sla de slagroom voor de garnering met wat suiker stijf, doe dit in de spuitzak en leg deze tot gebruik in de koelkast. Stort de pudding op een mooie schaal. Garneer de pudding met toefjes slagroom en paaseitjes of zilverpillen.

Bron

Haute cuisine 5.0



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top