Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Canneloni met spinazie en ricotta

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Half pak diepvriesspinazie
200 gram ricotta
8 buisjes canneloni
1 bol mozarella
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook
groene pesto
oregano
flinke hand geraspte kaas
peper en zout



Een klassieker, dit is de budget-vriendelijke versie

Voorbereiding

Ontdooi de spinazie en druk het vocht eruit in een zeef.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Kook de canneloni buisjes ongeveer 3 minuten voorzichtig in ruim water met zout.

De spinazie:

Fruit een fijngehakt teentje knoflook in de wok. Doe flink wat oregano erbij, en bak dan de spinazie mee.

Zet de spinazie dan apart en maak de wok schoon (of pak een andere wok of ruime pan)

Voor de tomatensaus:

Fruit weer een teentje knoflook, voeg enkele el pesto toe, voeg dan het blik tomaten toe, en nog ongeveer 200 ml water. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg dan peper en zout toe en nog wat pesto. Zorg dat de saus niet te ver inkookt, want je hebt voldoende nodig om de canneloni in de Ovenschaal onder te laten staan (gebruik dan ook een niet al te grote ovenschaal). Voeg eventueel extra water toe.

Meng de spinazie met de ricotta, wat zout en peper, en het grootste deel van de geraspte kaas.

Vul nu de canneloni met dit mengsel (dit gaat redelijk gemakkelijk met een theelepel), leg ze in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover. Je kunt ook eerst de tomatensaus in de schaal gieten en de canneloni erin leggen. Hoe dan ook: zorg dat de canneloni bedekt zijn.
Verdeel nu de rest van de geraspte kaas en de verkruimelde mozarella erover, en zet de schaal 25 minuten in een oven die op 180 graden is voorverwarmd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natuurtje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top