Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australische zoete worteltaart

  • Australisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 geraspte wortels, 1 klein kopje olijfolie, anderhalve kop zelfrijzend bakmeel, drie opgeklopte eieren, 1 kopje bruine suiker, 150gram gehakte walnoten, 1 tl sodium bicarbonate, 2 tl kaneelpoeder, 25 gram geschaafde amandelen.

Voor het glazuur:
250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract


HULPMIDDELEN

Rasp, bakvorm van 20 cm doorsnede, mixer


Hartig maar zoete traditionele worteltaart.

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Mix de olie, bruine suiker en de eieren met elkaar met een Mixer tot een gladde substantie. Meng de bloem, bak- en kaneelpoeder met elkaar en zeef dit boven het mengsel van de eieren olie en suiker. Meng dit geheel voorzichtig door elkaar.

Voeg hieraan de geraspte wortelen en de gehakte walnoten toe en meng dit alles nogmaals goed. Verdeel dit mengsel over de beklede bakvorm. (voor de zekerheid ook even invetten met boter).
Bak de taart in de voorverwarmde over in 45-50 minuten totdat deze mooi van kleur is. Laat de taart hierna nog even 10 minuten afkoelen en keer hem dam om op een bakplaat of ovenrooster.

Voor het glazuur meng je de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een mixer. Dit mengsel smeer je uit over de taart en versier de taart daarna met de amandelschaafsels.

Serveertips

Lekker met zelfgeklopte slagroom met een vleugje vanille en kaneel erdoor.

Bron

Een beetje van mijn zus en een beetje van mijzelf



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irenelian1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top