Geglaceerde Wortelen

  • Internationaal Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 bos wortelen (vers!, beslist geen geschrapte die bij de groentenman al een hele dag in een bak water liggen dobberen, daar zit geen smaak meer aan);
1 teen knoflook;
flinke klont boter (30-50 gr);
6 hulzen kardamom;
1 theelepel suiker;
witte peper;
zout.


Gekookte wortelen gegelaceerd in een orientaalse botersaus

Voorbereiding

- schil de wortelen met een dunschiller, snij ze in stukken van 2-3 cm
- schil de teen knoflook, laat hem heel
- kneus de kardamom hulzen licht met een lepel, zorg dat ze net even opengaan maar wel heel blijven

Bereidingswijze

- smelt de klont boter in een (gietijzeren) pan met dikke bodem, op middelmatig vuur, laat niet bruin worden
- voeg de knoflook, kardamom en suiker toe, los de suiker op, roer zachtjes totdat de knoflook en kardamom hum aroma beginnen af te geven
- voeg zout en peper toe, daarna de wortelen
- roerbak heel even op matig vuur, voeg daarna zoveel water toe dat de wortelen voor ongeveer de helft onderstaan
- kook de wortelen tot beetgaar, maximaal 10 minuten
- neem met een schuimspaan de wortelen uit het nat, hou ze apart
- zet vuur iets hoger en kook het vocht in tot het goudbruin en iets stroperig is. Verwijder de knoflook en de kardamom
- doe de wortelen terug in de pan, warm even door, klaar!

Serveertips

Smaakt voortreffelijk bij visgerechten

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud_de_boer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies