Kreeft uit de oven

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 Kreeft
1 Citroen
1Chilipeper
1 Rode ui
Peterselie
Broodkruim
1 Teen knoflook
Oljfolie


Een eenvoudig kreeft recept, heerlijk als vooraf.

Voorbereiding

Je kunt de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer.
(Of bereid hem eerst, indien hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf doormidden. Demeest vriendelijke manier is om hem levend in te vriezen, dan sterft hij een zachte dood.)

Bereidingswijze

Laat de kreeft 5 minuten zacht koken. En warm de oven voor tot 200 graden. Rasp de schil van de citroen. En hak de chilipeper zonder de zaadjesfijn.
Hak de peterslie, knoflook en een halve rode ui fijn.
Meng dit alles met wat broodkruim en een flinke scheut olijfolie en wat zout. Verdeel dit over de kreeft helften en schuif hem in de hete oven.
Laat hem maximaal 10 minuten bakken.

Serveertips

Serveer met een halve citroen, lekker brood en het liefst met champagne

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tallyrand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies