Kreeft uit de oven

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 Kreeft
1 Citroen
1Chilipeper
1 Rode ui
Peterselie
Broodkruim
1 Teen knoflook
Oljfolie


Een eenvoudig kreeft recept, heerlijk als vooraf.

Voorbereiding

Je kunt de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer.
(Of bereid hem eerst, indien hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf doormidden. Demeest vriendelijke manier is om hem levend in te vriezen, dan sterft hij een zachte dood.)

Bereidingswijze

Laat de kreeft 5 minuten zacht koken. En warm de oven voor tot 200 graden. Rasp de schil van de citroen. En hak de chilipeper zonder de zaadjesfijn.
Hak de peterslie, knoflook en een halve rode ui fijn.
Meng dit alles met wat broodkruim en een flinke scheut olijfolie en wat zout. Verdeel dit over de kreeft helften en schuif hem in de hete oven.
Laat hem maximaal 10 minuten bakken.

Serveertips

Serveer met een halve citroen, lekker brood en het liefst met champagne

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tallyrand


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Maal voortaan je eigen koffie!

van 44,95
Alleen vandaag 27,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies