Kreeft uit de oven

  • Internationaal Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 Kreeft
1 Citroen
1Chilipeper
1 Rode ui
Peterselie
Broodkruim
1 Teen knoflook
Oljfolie



Een eenvoudig kreeft recept, heerlijk als vooraf.

Voorbereiding

Je kunt de kreeft eventueel doormidden laten hakken door de vis boer.
(Of bereid hem eerst, indien hij nog leeft, in ruim kokend water, en snijd hem zelf doormidden. Demeest vriendelijke manier is om hem levend in te vriezen, dan sterft hij een zachte dood.)

Bereidingswijze

Laat de kreeft 5 minuten zacht koken. En warm de oven voor tot 200 graden. Rasp de schil van de citroen. En hak de chilipeper zonder de zaadjesfijn.
Hak de peterslie, knoflook en een halve rode ui fijn.
Meng dit alles met wat broodkruim en een flinke scheut olijfolie en wat zout. Verdeel dit over de kreeft helften en schuif hem in de hete oven.
Laat hem maximaal 10 minuten bakken.

Serveertips

Serveer met een halve citroen, lekker brood en het liefst met champagne

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tallyrand


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies