Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gefrituurde sprinkhanen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


  • Sprinkhanen
  • tempurabloem
  • ijs koud water
  • peper en zout
  • chocoladesaus
  • chilisaus



Insecten eten: toekomstmuziek of dichter bij dan we denken? Hierbij het recept van gefrituurde sprinkhanen.

Voorbereiding

Verwijder de poten en vleugels. Maak van de bloem en het koude water een glad beslagje, breng dit op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag. Bak in olie krokant. Laat daarna goed uitlekken en eet ze bij voorkeur warm.

Serveertips

Het schijnt heel lekker te zijn met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker

Bron

Insecteneten.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top