Gefrituurde sprinkhanen

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


  • Sprinkhanen
  • tempurabloem
  • ijs koud water
  • peper en zout
  • chocoladesaus
  • chilisaus


Insecten eten: toekomstmuziek of dichter bij dan we denken? Hierbij het recept van gefrituurde sprinkhanen.

Voorbereiding

Verwijder de poten en vleugels. Maak van de bloem en het koude water een glad beslagje, breng dit op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag. Bak in olie krokant. Laat daarna goed uitlekken en eet ze bij voorkeur warm.

Serveertips

Het schijnt heel lekker te zijn met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker

Bron

Insecteneten.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Zondag 5 april van 12:00-16:00 uur in Amersfoort.

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In aanloop naar Pasen vind je de leukste recepten voor op de brunchtafel op Smulweb. Hou de blog in de gaten voor leuke DIY`s en tafel tips. … Lees verder »

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies