Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gefrituurde sprinkhanen

Door: webredactie

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



  • Sprinkhanen
  • tempurabloem
  • ijs koud water
  • peper en zout
  • chocoladesaus
  • chilisaus



Insecten eten: toekomstmuziek of dichter bij dan we denken? Hierbij het recept van gefrituurde sprinkhanen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de poten en vleugels. Maak van de bloem en het koude water een glad beslagje, breng dit op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag. Bak in olie krokant. Laat daarna goed uitlekken en eet ze bij voorkeur warm.

Serveertip

Het schijnt heel lekker te zijn met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker

Bron

Insecteneten.nl



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van webredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top