Mueslireep met fruit en chocolade

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

50 g boter, 150 g pure chocolade in stukjes, 1 eetlepel honing, 100 g krokante muesli appel-rozijnen, 150 g gedroogd fruit (bv. rood abrikozen of tuttifrutti)

HULPMIDDELEN

Bakpapier, cakevorm (lengte 26 cm), ingevet


Bereidingswijze

Smelt de boter met de chocolade en de honing in een steelpan op laag vuur. Roer glad. Neem de pan van het vuur en roer er de muesli en het gedroogde fruit door. Schep het chocolade-mueslimengsel in het met bakpapier beklede cakeblik. Druk het goed aan en laat de koek minstens 4 uur in de koelkast hard worden. Stort de chocolade-mueslikoek voorzichtig uit en snijd hem in 8-10 repen. Bewaar de mueslirepen maximaal 3 dagen tussen bakpapier in een gesloten trommel op een koele plek.

Bron

Allerhande

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Suikervrij in 30 dagen met een handig stappenplan!

van 19,99
Alleen vandaag 15
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies