Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Volkoren Scones

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Scones

250 g volkoren bloem,
1/2 zakje bakpoeder
40 g suiker
40 g boter
1 ei
1,5 dl kwark
1 tl kademom



Volkoren Scones

Bereidingswijze

Scones
volkorenboem, bakpoeder, suiker en gesmolten boter in een ruime kom vermengen. daar na ei en kwark toevoegen en snel tot een soepel deeg kneden.

draai ronde balletjes van het deeg (walnoot grote)

leg de scones op bakpapier onderin de oven en bak ze op 200°C in 15-20 min gaar en zandkleurig.

(kan inplaats van kademom , gember, appel /kanneel, noten, krenten of andere dingen toevoegen )
of hartig maken met gedroogde tomaat tym en geraspte kaas (zonder suiker dan)


Serveertips

Warm met met mascarpone en een lepel jam serveren .lekker bij een pot thee

Bron

Zelf aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sidalcea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top