Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige bruine bonensoep met chorizo

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 5 dl tomatensap 2 bouillonblokjes 1blik bruine bonen- 800 gr
  • 250 gr chorizo(stuk) 1 grote ui1 teen knoflook
  • 1 el koriander of peterselie 1 groene paprika1 grote spaanse peper
  • Olijfolie vers gemalen peper


  • HULPMIDDELEN

    Grote kookpan


    Voorbereiding

  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maak paprika schone en snijd in reepjes.
  • Verwijder zaadlijsten uit peper en snijd in dunne, ragfijne reepjes.
  • Spoel de bruine bonen in een zeef, onder de kraan, tot er helder water komt
  • Snijd de chorizo in dikke plakken.

    Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en paprika., enkele minuten.
  • Voeg knoflook en peper toe en fruit nog 2 minuten.
  • Schenk de tomatensap erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng het aan de kook.
  • voeg de bonen toe en vul aan met water.(Afhankelijk van gewenste dikte; 2,5 à 4 dl )
  • Laat 10 min koken.
  • Voeg peper, naar smaak, aan de soep toe
  • Voeg de chorizo toe en verwarm de chorizo in de soep.
  • bestrooi voor het serveren met koriander of peterselie

  • Serveertips

    Ook lekkker bestrooid meet een laagje geraspte kaas



    Leuk recept? Deel het
    Reacties (3)
    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van roossnijders
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

    Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

    Top