Kip Teriyaki

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 6 st. kipfilets a ca. 120 gr.
- olijf- of plantaardige olie
Voor de marinade:
- 3 el vloeibare honing
- 1,25 dl. tamari (japanse sojasaus)
- 1,25 dl. droge sherry
- stukje verse gemberwortel van ca. 1 cm., vermalen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
- schijfjes citroen en peterselie, ter garnering


In dit gerecht is het kippenvlees met een lekker laagje honing en sojasaus bedekt. Serveer het als lichte lunch of avondmaal.
(Aantal calorieen: 158 per persoon)

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet doormidden en leg de stukken in een kom.
Breng de ingredienten voor de marinade in een pannetje aan de kook. Laat de marinade afkoelen en giet hem dan over de kip. Laat het mengsel onder af en toe keren 2 uur of de gehele nacht marineren.
Haal de kip uit de marinade en schut het overtollige vocht af. Bewaar de marinade.
Doe de olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Laat de pan heet worden, voeg dan de kip toe. Bak het vlees 2-3 minuten tot het aan beide kanten bruin is.
Voeg de overgebleven marinade toe. Zet het vuur wat lager zodra het mengsel kookt en laat het 5 min. goed doorsudderen.
Leg het vlees op een warm bord. Laat het vocht in de pan op hoog vuur indikken en giet het vervolgens over de kip. Garneer het met citroen en peterselie.

Serveertips

Lekker met rijst en roergebakken groente.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies