Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

Door: marianneoud

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 kleine prei
half blikje tonijn naturel uitgelekt
2 el mayonnaise
1 el Citroen sap
100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes
4 cherrytomaatje
1 el olie
halve citroen, in partjes
minimengkom van keukenmachine of staafmixer
8 cocktailprikkers



Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./
Natuurlijk ook schitterend als amuse.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Helft van witte preistengel in 4 stukken snijden en wassen. In pan met weinig kokend water met half tl zout prei 5 minuten koken. Prei in vergiet onder koud stromend water afspoelen.
Tonijn in minimengkom van Keukenmachine of met staafmixer pureren en met mayonaise, citroensap en 1 el water mengsel, op smaak brengen met zout en peper.
Aan 4 cocktailprikkers stukje prei en stukje vlees prikken. Aan andere 4 cocktailprikkers tomaatje en stukje vlees prikken. Prikkers met zout e peper bestrooien.
In koekenpan olie verhitten en prikkers in 5 minuten rondom gaarbakken. Tonijnsaus over vier borden verdelen en op elk bordje 2 prikkers leggen.
Met citroen garneren.

Serveertip

Ook als amuse naturrlijk te gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top