Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. Braziliaanse saucijzenbroodjes

Braziliaanse saucijzenbroodjes

Door: gerdabril

  • Braziliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2008

Ingrediënten


Voor 10 tot 12 stuks:
ca. 200 gr diepvriesbladerdeeg; 2 eieren; 50 gr blokjes spek; 1 grote ui; 1 el boter; 200 gr mager rundergehakt; zout; peper uit de molen; gemalen kruidnagel; paprikapoeder; 12 gevulde olijven; 5 el rozijnen; 1 ei om te bestrijken


Verder heb je nodig


Oven
bakblik


Deze empanadas uit Brazilië lijken op saucijzenbroodjes, alleen de vulling verschilt veel.
Men kan ze serveren als lunchgerecht of voor de avondmaaltijd. Maar ook als hartig hapje tussendoor.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het bladerdeeg volgens voorschrift ontdooien. De eieren hard koken. De ui pellen en fijn snijden.

Bereidingswijze

Ui glazig fruiten in de boter, het gehakt toevoegen en rul bakken. Er met alle kruiden een pittige smaak aan geven. 4 el water toevoegen om het vlees sappig te houden.
De eieren en de olijven ingrove stukjes snijden. Met de gewassen en uitgelekte rozijnen aan het vlees toevoegen. Nog eens op smaak afproeven en eventueel bij kruiden.
Het bladerdeeg uitrollen tot 1 lap van 45 op 16 cm. Over de lengte doormidden snijden.
Het vleesmengsel op de lappen van één kant over de lengte schikken, daarbij de kantjes vrijlaten en met water bestrijken. De andere kant er overheen klappen en goed aandrukken. Per strook 5 á 6 stukken snijden. Bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terugduwen, met water insmeren en dichtplakken.
De empanadas op een omgespoeld bakblik leggen. Het ei los kloppen en hiermee de empanadas bestrijken. In een voorverwarmde oven goudbruin bakken op 220*C gedurende ca. 20 min.

Serveertip

Serveren met een tomatensaus en een gemengde salade.
Als drank smaakt een rode wijn hier erg goed bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerdabril
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top