Appeltaart met rijke vulling

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor het deeg
200 gram boter
200 gram bloem
150 gram suiker
1 ei

Voor de vulling
4 grote jona gold appels
1 el custart poeder
rozijnen wellen in sinasappel liqeur
15 geconfijte sinasappel schillen
10 gedroogde abrikozen
2 el abrikozen jam
suiker en kaneel
citroen sap uit een flesje

HULPMIDDELEN

Springvorm


Heerlijke appeltaart

Voorbereiding

Vet de springvorm in met boter en bestrooi deze met bloem.
zet de oven aan 175 graden boven en onderwarmte.

Bereidingswijze

Doe de ingredienten van het deeg bij elkaar en kneed er een mooi deeg van. bedek de bodem en de zijkant van de springvorm. bewaar ongeveer een vierde deel van het deeg voor de bovenkant
strooi een eetlepel custart poeder over de bodem. dit zorgt ervoor dat de bodem van de taart niet nat word.

Schil de appel en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 1,5 cm
snij de geconfijte sinasappelschillen en de gedroogde abrikozen in stukken.
Meng alle de appel, geconfijte sinasappelschillen, gedroogde abrikozen, jam, suiker, kaneel, gewelde rozijnen in sinasappel liqeur en citroen sap door elkaar.

Vul de taart.
maak van het overgebleven deeg een raster boven op de taart. smeer deze in met een dun laagje abrikozen jam. Hier gaat de taart van mooi van glimmen

ongeveer 1 uur in de oven op 175 graden electrisch

Serveertips

Serveer de taart met slagroom en koffie.
Of bestrooi de taart als die afgekoeld is met poedersuiker.

Bron

Eigen recept

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poekie11
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies