glutenvrije zandkoekjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

90 gram margarine
75 gram witte basterd suiker
1 zakje vanille suiker
1 eidooier
5 gram bakpoeder
150 gram Wheatex 9010 speciaal (te koop in de reformwinkel)


Erg lekker. En ook geschikt voor het glutenvrije dieet

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. De ingredienten zijn op kamertemperatuur.
2) Doe de margarine, basterd en vanille suiker in een kom en mix dit luchtig.
3) Mix de dooier erdoor en voeg vervolgens de gezeefde bakpoeder en de Wheatex toe.
4) Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg en laat het deeg afkoelen in de koelkast.
5) Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
6) Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of op bakpapier.
7) Bak de koekjes in 10 minuten in het midden van de oven licht bruin en gaar.

Serveertips

Variaties:
kaneel of koffie koekjes: voeg een theelepel kaneel of oploskoffie toe aan het deeg.
chocolade koekjes: meng 25 gram chocolade hagelslag of stukjes chocolade door het deeg.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van malina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies