Mijn Fu Yong Hai

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

De saus

* scheut azijn
* 50-75 gr suiker
* 2 el tomatenpuree
* scheut zoete ketjap
* 75 ml gembersiroop
* 125 ml water
* ruim 1/4 tl sambal
* ongeveer 1 tl maïzena

omelet

* 8 eieren
* 1 1/2 tl maïzena
* 1 teen knoflook, fijngesneden
* 1 bosuitje, in plakjes
* 100 gr wortel, geschild en in plakjes van 1/2 cm
* 150 gr champignons, in plakjes
* 80 gr verse of diepvriesdoperwten


Toen ik vroeger met mijn ouders uit eten ging, gingen we vaak naar de chinees. Al die namen zeiden met helemaal niks en ik durfde het ook niet te eten, ik at altijd patatjes bij de chinees. Toen ik wat ouder was en door proeven van het eten van mijn zus het toch aandurfde at ik vaak Fu Yong Hai. Dit is mijn recept. De saus is een afgeleide van Ku lu Kai van mijn mama. Het smaakt voor mij naar vroeger en naar thuis.

Bereidingswijze

De saus kun je ruim van tevoren maken en hoef je voor gebruik alleen nog maar op te warmen. Smelt de suiker in de azijn. Voeg zodra de suiker is opgelost de tomatenpuree en ketjap erdoor. Roer tot alles goed is gemengd en voeg daarna gembersiroop, water en sambal toe en breng aan de kook. Maak de maïzena aan met wat water en schenk dit bij de saus tot de saus de gewenste dikte heeft (een druppel moet net aan de onderkant van een lepel blijven hangen, het is een vrij dunne saus).

Klop de eieren. Maak de maïzena aan met een klein beetje water en meng dit door de eieren, breng het op smaak met zout en peper. Kook in de tussentijd de wortel en doperwten in 5 minuutjes beetgaar.

Verhit olie in een diepe koekenpan met vuurvaste steel, of een steel die je eraf kunt draaien. Fruit de knoflook met het uitje. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn. Worteltjes en doperwtjes erbij, goed roeren en schenk dan het eimengsel erover. Laat dit met deksel op de pan 5 minuten op halfhoog vuur staan. Draai dan het vuur laag en laat het nogmaals 5 minuten staan. Verwarm in de tussentijd de grill voor oven op de hoogste stand. Zet de koekenpan onder de grill/in de oven tot de bovenkant gestold is (ongeveer 2 minuten). Als het lukt kun je de omelet op een bord laten glijden, anders snij je hem in 4-en in de pan. Schenk de saus over de omelet en serveer met wat rijst.

Bron

www.foodbgood.com

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies