Limburgs stoofvlees

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Wat heeft u nodig :

600g sucadelappen
1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd.
Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een
gewone Nederlandse mosterd.
zout
versgemalen peper
2 eetlepels boter
3 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo)
3 blaadjes laurier
4 plakken ontbijtkoek
2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)



Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.

Bereidingswijze

Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
Haal voor het serveren de laurier eruit

Serveertips

Lekker met aardappelpuree en rode kool !

Bevat p.p. ca.:
445 kcal
1850 kj
eiwit 32 g
vet 25 g
koolhydraten 22 g

Bron

Super de Boer

Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus.marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies