Limburgs stoofvlees

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Wat heeft u nodig :

600g sucadelappen
1 eetlepel Limburgse mosterd, bv Gulpener fijne mosterd.
Indien deze niet verkrijgbaar is, neem dan een
gewone Nederlandse mosterd.
zout
versgemalen peper
2 eetlepels boter
3 uien
2 teentjes knoflook
2 theelepels Provençaalse kruiden (Silvo)
3 blaadjes laurier
4 plakken ontbijtkoek
2 flesjes Trappistenbier (à 30cl)



Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit!

Voorbereiding

Wrijf het vlees in met de mosterd en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten snel dicht.
Pel en snipper de uien en de knoflook, voeg dit met de Provençaalse kruiden en de laurier toe aan het vlees.
Schenk langs de rand van de pan 11/2 flesje bier bij het vlees.
Breek de plakken ontbijtkoek in stukken en voeg deze toe aan het vlees.

Bereidingswijze

Laat het vlees afgedekt ca. 2 uur zachtjes stoven en schenk zonodig de rest van het bier erbij.
Haal voor het serveren de laurier eruit

Serveertips

Lekker met aardappelpuree en rode kool !

Bevat p.p. ca.:
445 kcal
1850 kj
eiwit 32 g
vet 25 g
koolhydraten 22 g

Bron

Super de Boer

Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus.marijke


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies