Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Het ultieme recept voor chinese kippensoep

Door: ruthbrock

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


2 grote uien (gesnipperd); 2 MIDDELGROTE appels (golden delicious, want die zijn zoet en zacht; appels geschild, klokhuis verwijderd en zeer klein gesnipperd); 2 grote ,uitgeperste teentjes knoflook; 1 stukje verse gember van 28 gram, heel fijn geraspt; 2 eetlepels olie (olijf of zonnebloem enz.); 1 bosje van 6 stuks lenteuitjes (in ringetjes gesneden); 1 half blikje tomatenpuree (blikje van 70 gr.); 1 ½ eetlepel tomaten ketchup; 1 blikje ananasstukjes (560 gr.- je hebt niet alles nodig, de rest kun je evt. als toetje gebruiken); 2 liter kippenbouillon van 3 kipbouillon blokjes-; 300 gram kipfilet; 1½ eetlepel ketjap manis (zoet); evt. nog wat zout en vers geraspte peper naar smaak.; 50 gram bloem (gezeefd)


Verder heb je nodig


Zeef; blender; grote pan van ongeveer 3 liter inhoud; houten lepel; rasp, groentemesje; schuimspaan; Flinke braadpan


Dit is de aller lekkerste chinese kippensoep. ik heb al veel recepten van deze soep gemaakt, maar deze is bij ons de absolute topper. wel veel voorbereidend snij en snipperwerk, maar dat verdient de soep 100 procent. Hij is heerlijk pittig!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ananas door de zeef goed laten uitlekken en de sap ook bewaren.

Bereidingswijze

Doe 2 liter KOUD water in een grote pan en leg de kipfilet (hele stukken) in het water. Zet het vuur hoog en als het kookt het schuim er goed afscheppen. Vuur klein zetten en de soep (zonder deksel) 20 minuten zachtjes laten trekken. Dan de kipfilet eruit scheppen en in kleine blokjes snijden. Kip zolang in de koelkast zetten. Dan zetten we het vuur weer hoog en voegen 400 ml. heet water toe. Als het weer kookt dan de kipbouillon blokjes goed erin oplossen. Als dit gebeurd is de pan van het vuur halen en even apart zetten. Doe vervolgens in een grote braadpan (of koekepan) de olie. Als deze goed heet is de uien, de appels, lenteuitjes, gember en de geperste knoflook erin stoven. (paar minuten) goed roeren met houten lepel. Daarna de tomatenpuree, ketchup en de bloem toevoegen. heel goed doorroeren tot de bloem goed is vermengd. Daarna op laag vuur 5 minuten laten stoven. Roer daarna alles goed door de weer heet gemaakte kippenbouiilon. Voeg vervolgens 15 eetlepels ananassap toe en roer opnieuw goed door. Zet het vuur laag en laat alles 20 minuten pruttelen. Deksel schuin op de pan. af en toe roeren. Vervolgens de soep door een zeef gieten en in een schone pan opvangen. Het mengsel uit de zeef goed pureren in de Blender. Roer vervolgens dit gepureerde mengsel weer door de soep. Roer er dan nog 2 a 3 eetlepels ananas sap door en 1 ½ eetlepel ketjap manis. (proef maar of je misschien nog wat meer sap of ketjap wilt toevoegen, dat is een kwestie van smaak, ik vond het zo erg lekker). En dan nog 3 flink opgehoogde eetlepels ananas stukjes toevoegen en doorroeren. En als laatste roeren we de kipfilet stukjes er doorheen. Evt. nog wat zout en peper toevoegen naar smaak. En dan SMULLEN MAAR!!!!

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top