Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Javaanse geroosterde kip

Javaanse geroosterde kip

Door: chanthal

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2008

Ingrediënten 3 personen


1 hele kip (1½ kg.)
6 eetl. gekruide ketjap*
1 theel. zout
1 eetl. suiker
1 theel. djinten (komijnpoeder)*
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)*
4 teentjes knoflook
1 ui
4 stukjes kentjur*
1 mespunt trassi*
2 eetl. olie.

* verkrijgbaar bij de toko



Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen. De kip afspoelen en laten uitlekken. De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie. De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan. De oven voorverwarmen - gas op 4 - 5 en elektrisch op 200 ºC -

Bereidingswijze

Op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.

Bron

Sranang Kukru



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chanthal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top