Javaanse geroosterde kip

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

1 hele kip (1½ kg.)
6 eetl. gekruide ketjap*
1 theel. zout
1 eetl. suiker
1 theel. djinten (komijnpoeder)*
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)*
4 teentjes knoflook
1 ui
4 stukjes kentjur*
1 mespunt trassi*
2 eetl. olie.

* verkrijgbaar bij de toko



Voorbereiding

De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen. De kip afspoelen en laten uitlekken. De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie. De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan. De oven voorverwarmen - gas op 4 - 5 en elektrisch op 200 ºC -

Bereidingswijze

Op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.

Bron

Sranang Kukru

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chanthal


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies