Javaanse geroosterde kip

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

1 hele kip (1½ kg.)
6 eetl. gekruide ketjap*
1 theel. zout
1 eetl. suiker
1 theel. djinten (komijnpoeder)*
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)*
4 teentjes knoflook
1 ui
4 stukjes kentjur*
1 mespunt trassi*
2 eetl. olie.

* verkrijgbaar bij de toko


Voorbereiding

De kip van binnen en van buiten schoonmaken en wassen. De kip afspoelen en laten uitlekken. De trassi oplossen met 2 eetl. heet water, de fijngewreven knoflook en ui hierbij doen, alsook de ketjap, de suiker, zout, ketoembar, djinten, de geraspte kentjor en een deel van de olie. De kip van binnen en buiten met dit mengsel besmeren en minstens 1 uur laten staan. De oven voorverwarmen - gas op 4 - 5 en elektrisch op 200 ºC -

Bereidingswijze

Op een braadslede de kip onder voortdurend bedruipen met de overgebleven marinade, in 45 min. gaar roosteren.

Bron

Sranang Kukru

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies