Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Old-fashioned pecan pie

Door: christine5

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Deeg:

  • 250g bloem
  • 125g boter
  • 1 eidooier
  • 125g suiker
  • snufje zout
  • puntje kaneel
  • evt. wat koud water


Vulling:
  • 250g suiker
  • 3 eieren
  • 125g suikerstroop
  • 50g gesmolten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250g pecannoten / walnoten of 300g pijnboompitten



Pecan-karameltaart. Ook lekker met walnoten als je geen pecannoten hebt, of pijnboompitten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze

  • Maak een soepel deeg door de deeg ingrediënten met elkaar te mengen. Rol tot een bal en laat een uur rusten.
  • Vet een pievorm in met boter en druk het deeg gelijkmatig er in uit.
  • Klop de ingrediënten voor de vulling glad en giet dit in de pievorm.
  • Leg er ca. 250g pecannoten (of ca. 300g pijnboompitten) op en bak gedurende 35 minuten.

Serveertip

Laat helemaal afkoelen voordat je de pie serveert.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christine5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top