Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mmm...huzarensalade met gerookte kipfilet

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


750 gram vastkokende aardappelen
3 eieren
100 ml mayonaise
50 ml creme fraiche
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte bieslook
250 gram kleine augurkjes
300 gram gerookte kipfilet
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 appel (Elstar)
2 theelepeltjes mosterd
peper, zout
2 theelepels paprikapoeder
1/2 dl witte azijn
1 eetlepel suiker
blaadjes sla om te garneren


Verder heb je nodig


Houten lepel - grote schaal

huzarensalade met gerookte kipfilet

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar.
Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!!
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen. Snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in blokjes.Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder een koude kraan. Pel de eieren en snij ze in blokjes.
Snij de augurken in kleine blokjes.Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
Roer de mayonaise met de crème frache en de kruiden door elkaar.
Was de slablaadjes en maak ze goed droog.

Bereidingswijze

Kook de aardappelblokjes in water met zout plm. 3 minuten. Voeg dan ui, knoflook, azijn en suiker toe. Breng alles nog een keer aan de kook. Giet af in een vergiet. Laat goed uitlekken.
Voeg de blokjes appel, ei, gerookte kipfilet en augurk bij de aardappels. Roer door elkaar met een houden lepel.
Roer het mayonaise-mengsel erdoor. Maak de salade op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

Serveertip

Leg de slablaadjes op een platte schaal. Verdeel de salade erover. Garneer met diverse vissoorten. Bijv. gerookte forelfilet, gerookte zalm, garnalen, paling. Eieren, Tomaatjes, augurkjes, z.z.uitjes.

Bron

Aangepast recept AH "De smaak van december"



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top