Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gluhwein, de lekkerste :-)

Door: box-of-chocolates

  • Oostenrijks
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


1 fles landwijn/huiswijn (van de AH bijvoorbeeld). mild en soepel
2 sinaasappelen (halve schil bewaren)
1/2 citroen (stuk schil bewaren)
12 kruidnagelen
1 stokje kaneel
4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
evt scheut port/cognac/rum


Verder heb je nodig


Pan, evt trechter.


De lekkerste GLUHWEIN eindelijk thuis!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niet echt, alles mag in 1x in de pan!

Bereidingswijze

- Fles wijn in de pan doen, op een zacht pitje zetten.
- Sinaasappelen en citroen persen, en sap in de pan erbij doen.
- Snijd een stuk van de uitgeperste schil van de citroen af en doe dit erbij. Tevens een halve uitgeperste sinaasappel. Hop in de pan (wel even eerst onder de kraan afspoelen)
- Kruidnagels, kaneel en basterdsuiker erbij.
- Breng aan de kook en laat het dan nog ca. 30 minuten zachtjes koken, deksel op de pan!
- Ik laat het meestal dan nog even een half uurtje ofzo extra staan, zonder het gas aan. Hoeft niet hoor.
- Het geheel moet gezeefd worden, ik doe dat meestal in een koffiefilter. Soms het filter vervangen, want er blijft best veel achter.
- Dan in de fles gieten, een trechter is handig.
- Ik vacumeer de boel altijd even als ik een glas gedronken heb.

Je kunt voor je het in de fles giet er nog een scheut port/cognac of rum bij doen omdat je alcoholverlies hebt. Maar ik vind dat oprecht niet eens nodig! Eerst even proeven. Net wat je lekker vindt. Een extra schep suiker kan lekker zijn.
Volgens mij is er geen standaard recept, maar ik zou niet meer dan een halve citroen gebruiken (wordt te zuur), en verse sinaasappels zijn erg goed. Wees niet zuinig met kruidnagels.

Serveertip

Een kop of glas een minuut in de magnetron en het is lekker heet. Of later opwarmen in een pannetje. Net wat je wilt.

Bron

Weet ik niet meer, ik maak dit al jaren, en het is telkens weer zo lekker!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van box-of-chocolates
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top