Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gevulde eieren pikant

Door: kruijf99

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 el fijngehakt bieslook
2 el boter
1/2 tl cayennepeper
2 tl citroen(sap)
8 eieren
3 el kaas, oud geraspt
1/2 tl paprikapoeder
1/2 theelepel witte peper
4 el room
1/2 tl suiker
1 ui
1/2 tl worcestersaus
zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat hem helemaal afkoelen.

Kook de eieren in ca. 8 minuten hard; laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Snijd ze eenmaal in de lengte door. Neem de dooiers voorzichtig eruit en doe ze in een kom.

Verkruimel ze en voeg de room, gesmolten boter en geraspte kaas toe; roer tot een romige massa.

Pel de ui en snipper hem fijn. Voeg bieslook en ui toe en breng het geheel op smaak met citroensap, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, suiker en worcestersaus.

Schep de rijst hierdoor. Schep goed om zodat kruiden en rijst zich goed mengen.

Vul de eierhelften, liefst met behulp van een spuitzak, met deze kruidige mix en leg ze op een iets ingevet bakblik, of in een ruime Koekenpan.

Verwarm ze in de oven ca. 8 minuten bij een temperatuur van 200 °C.

Tip toe: heerlijk hierbij is een iets verwarmde tomatensaus, mosterd- of gembersaus.
Ook croutons of vers geroosterd brood smaken er verrukkelijk bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruijf99
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top