Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tonijn Quiche

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

7 plakjes bladerdeeg ; 4 eieren ; 2 blikjes naturel tonijn ; 1 bekertje zure room of creme fraiche ; zonnebloempitten ; 150 gram geraspte kaas ; kruiden zoals bieslook, peterselie, zout en peper.


HULPMIDDELEN

Een quiche vorm van doorsneden van 20 cm.


Een hartige taart met tonijn

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
Maak de tonijn open en laat het uitlekken.

Bereidingswijze

Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in de bodem. Leg de uitgelekte tonijn op de met bodem belegde bladerdeeg, daarna verdeel je de zonnepitten over de tonijn. Dan maak je een mengsel van de eieren, room en de kruiden. Dit mengsel verdeel je over de vorm. Daarna dek je het af met de gerapste kaas. Mocht je nog deeg hebben uitsteken boven de vorm dan kan je dit terug slaan over het gerapste kaas heen. Je plaatst het in de oven voor 35 minuten. Eet smakelijk.

Serveertips

Een komkommer salade. Hierna komt het hoofdgerecht.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top