Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dikke speculaas - speculaasbrokken

Door: pwiggers

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


300 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
2 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel melk
Garnering:
plm. 50 gram gepelde amandelen
1 eidooier


Verder heb je nodig


Eventueel keukenmachine (kan ook met de handen) - bakpapier of bakmatje


Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen tot 150 graden.
Kneed alle ingrediƫnten door elkaar.
ls het deeg te droog is eventueel nog een klein scheutje melk toevoegen.
ls het deeg plakt nog wat bloem erbij. (Er mag niets meer aan je handen of aan de Keukenmachine kleven).
Het deeg uitrollen tot een lap van plm. 1 cm. dikte.
Amandelen erover verdelen.
Eidooier los kloppen.
Deeg bestrijken met eidooier.In het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken.
Als het deeg is afgekoeld in stukken verdelen en smikkelen maar.

Serveertip

Altijd lekker!

Bron

Aangepast recept uit een heel oud boek



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top