Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g. kiprollade
- 2 eetlepels roomboter
- 1 glas vers sinaasappelsap
- 3 sinaasappels
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel heldere honing
- 1 zakje aardappelplakjes snijboontjes



Bereidingswijze

Braad de rollade aan alle kanten met roomboter aan in een braadpan. Giet er nu een scheutje water bij en sluit de pan af met een deksel. Laat de rollade ca. 20 minuten op laag vuur doorstoven.

Snijd in de tussentijd met een scherp mesje partjes uit de sinaasappels en houd deze apart. Smelt de suiker en honing in een pan met een dikke bodem en laat dit licht kleuren. Voeg vervolgens de sinaasappelsap toe (oppassen het kan spatten!) en breng het aan de kook. Laat het inkoken totdat alles is opgelost en de saus voor de helft is ingekookt.

Voeg daarna de sinaasappel partjes er aan toe en breng het geheel nog even aan de kook. Bak tegelijkertijd de aardappeltjes en kook de snijboontjes met zout, peper en een schepje suiker. Snijd de rollade in plakken en leg ze op een schaal. Bedek de rollade tenslotte met de sinaasappelsaus.

Serveer het met de gebakken aardappeltjes en snijboontjes.

Bron

Spar

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies