Gebraden kiprollade met sinaasappelsaus

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g. kiprollade
- 2 eetlepels roomboter
- 1 glas vers sinaasappelsap
- 3 sinaasappels
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel heldere honing
- 1 zakje aardappelplakjes snijboontjes


Bereidingswijze

Braad de rollade aan alle kanten met roomboter aan in een braadpan. Giet er nu een scheutje water bij en sluit de pan af met een deksel. Laat de rollade ca. 20 minuten op laag vuur doorstoven.

Snijd in de tussentijd met een scherp mesje partjes uit de sinaasappels en houd deze apart. Smelt de suiker en honing in een pan met een dikke bodem en laat dit licht kleuren. Voeg vervolgens de sinaasappelsap toe (oppassen het kan spatten!) en breng het aan de kook. Laat het inkoken totdat alles is opgelost en de saus voor de helft is ingekookt.

Voeg daarna de sinaasappel partjes er aan toe en breng het geheel nog even aan de kook. Bak tegelijkertijd de aardappeltjes en kook de snijboontjes met zout, peper en een schepje suiker. Snijd de rollade in plakken en leg ze op een schaal. Bedek de rollade tenslotte met de sinaasappelsaus.

Serveer het met de gebakken aardappeltjes en snijboontjes.

Bron

Spar

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies