Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelstroop

Door: kmf1983

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


Op 1 kg overrijpe, zoete appels gaat 100 ml water en 100 gram (bruine basterd)suiker.



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de appels in grove stukken.

Bereidingswijze

Breng water met appels aan de kook. Laat dit met deksel 1/2 uur koken. Haal de appelmassa eerst door een zeef (vang op in een grote pan) en daarna door een linnen theedoek en druk zoveel mogelijk sap erdoorheen. Ook kan je het in een fijne zeef boven een pan langzaam (denk aan 1 uur!) laten uitlekken.

Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt en voeg nu al roerend de suiker toe. Je hebt de goede dikte als het geheel als honing aan een lepel blijft hangen. Laat dan in kleine potjes afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de stroop nog wat dikker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kmf1983
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top