Appelstroop

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 20 personen

Op 1 kg overrijpe, zoete appels gaat 100 ml water en 100 gram (bruine basterd)suiker.


Voorbereiding

Snijd de appels in grove stukken.

Bereidingswijze

Breng water met appels aan de kook. Laat dit met deksel 1/2 uur koken. Haal de appelmassa eerst door een zeef (vang op in een grote pan) en daarna door een linnen theedoek en druk zoveel mogelijk sap erdoorheen. Ook kan je het in een fijne zeef boven een pan langzaam (denk aan 1 uur!) laten uitlekken.

Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt en voeg nu al roerend de suiker toe. Je hebt de goede dikte als het geheel als honing aan een lepel blijft hangen. Laat dan in kleine potjes afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de stroop nog wat dikker.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies