1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkoolsoep met prei en balletjes

Bloemkoolsoep met prei en balletjes

Door: pwiggers

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2007

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook
30 g boter of margarine
1 kleine bloemkool, in roosjes
plm. 1 liter groentebouillon,
zout, peper
1-2 tl mosterd
1 dunne prei
1-1/2 dl slagroom, lobbig geklopt
150 gram rundergehakt
nootmuskaat


Bloemkoolsoep met prei en balletjes
Bloemkoolsoep met prei en balletjes

Een zalig romig soepje. Ook heerlijk als je wat bloemkool over hebt. Past heel goed als vooraf bij een etentje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snij de bloemkool in roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snij de prei in smalle halve ringetjes. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat en vorm hiervan kleine balletjes.
Bak de prei en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder ze te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.

Bereidingswijze

Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd en gehaktballetjes toe. Breng de soep weer aan de kook en laat plm. 5 minuten koken. Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Garneer met bieslook.

Serveertip

Heerlijk dinersoepje.



Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top